Elektrisk sparkesykkel

Elektrisk sparkesykkel fra Scooty.no har kraftig motor, batteri med lang rekkevidde og gode støtdempere som gir deg en fantastisk kjøreopplevelse.

Alle våre modeller er lette å legge sammen og du kan enkelt ta den med i bagasjen i bilen, eller gratis på tog, buss og t-bane.

 

Scooty er et perfekt fremkomstmiddel for pendlere som ønsker å komme raskt til offentlig kommunikasjon. De er også veldig populære blant bobil/campingvogn eiere, byfolk som vil unngå stillekøende kø samt ungdom som vil komme seg raskt til skole eller trening.

 

Elektrisk sparkesykkel er et utrolig morsomt men også et praktisk fremkomstmiddel uansett alder.

 

Hva er viktig å tenke på ved anskaffelse av en elektrisk sparkesykkel?

Vi får ofte spørsmål om rekkevidde, hastighet og pris. men mulighet for vedlikehold, service og represjoner er minst like viktig hvis uhellet først skulle være ute eller du skulle trenge slitedeler.
 

Scooty.no har spesialisert seg på elektriske sparkesykler og har eget service verksted. Vi lager også enkle vedlikeholds- og repeasjonsvideoer til deg som liker å fikse ting selv.


 

Motorwatt og voltstyrke på batteri er viktig i forhold til hvor sterk sparkesykkelen er til å kjøre i motbakker. Listen under gir deg en liten pekepinn.

Watt Volt Bruksområde
100w-250w 24V Beregnet som leketøy for barn på flatmark
250w-350w 36V Ungdom 40-50 kg
350w-500w 36V Undom/voksen 70-80 kg
500w-600w 48V Voksen 70-80 kg
600w -  52V Voksen 70-100 kg

 

Rekkevidde: Rekkevidden er avhenging av variabler som førerens vekt, topografien, regenerering av strøm, vær og føreforhold. Jo høyere watt timene = lengre rekkevidden.


Watt timer regner man ut ved å gange opp Volt med Ampere. Eksempel Scooty Max. 52V x 21amp =  1092 Wh

Tar man så Watt timene og deler på motor effekten får man antall timer man kan kjøre med full guffe eks 1092 wh / 600W = 1,82 timer eller ca 109 minutter.

 

For å regne den teoretisk rekkevidden kan man regne ut hvor langt man kommer på 1,82 timer hvis maksfart er 45 km/t (1,82 timer x 45 km/t = ca 82 KM) Dette er uten ytrer påkjenning som variablene førerens vekt, topografien osv.

Det er vanskelig å regne på variablene og derfor trekker vi fra en viss prosent i forhold til teoretisk rekkevidden. 

 

Ikke alle leverandører gjør dette, så ta gjerne regnestykke før du bestemmer deg. 36V med 4.4 amp går ikke 15-20 km når teoretisk rekkevidde er 12,5 km.

 

Funksjoner/pris: Batteriet er det dyreste delen på en elektrisk sparkesykkel derfor er det viktig at du har gode rutiner på å ta godt vare på batteriet for å øke batteriets levetid. Les mer om vedlikehold av din Scooty her.

 

Battery management system (BMS)

Våre modeller har en egen BMS funksjon for å kutte strømmen når du passerer en gitt volt grense slik at du ikke får kjørt batteriet helt tomt. Dette er en viktig funksjon for at batteriet ikke skal tape seg i lagringskapasitet.  En annen funksjon er at den ikke regenerer strøm når batteriet er fulladet. Dette er viktig dersom du begynner dagen ned en lang bakke. Noen konkurrerende modeller er ikke nødvendigvis smarte nok til å kutte ladingen selv om batteriet er fullt og en slik overladning kan resultere i en havarert elektrisk sparkesykkel.